Авиокомпания ALK AIRLINES
Авиокомпания ALK AIRLINES

Авиокомпания АЛК (ALK - Air Lubo) е чартърна авиокомпания, която изпълнява директни полети от и до летищата в България. Основана през 2016 година, като базата и се намира в София, България. Кодът на авиопревозвача в ICAO е: VBB.

Авиокомпания АЛК е лицензиран и притежаващ всички необходими сертификати и лицензи за изпълняването на чартърни полети в България и чужбина. Флотът на авиокомпания ALK се състои от 4 самолета: два самолета McDonnell Douglas MD-82 и два самолета Boeing 737-300.

Едни от най-полулярните дестинации, които обслужва авиокопманията са: Хургада (Египет) и Шарм Ел Шейх (Египет), курорти в Испания, Италия и други.

Превоз на ръчен багаж по полетите на авиокомпания ALK
На борда на самолета на авиокомпания ALK (VBB) може да вземете с Вас само една бройка ръчен багаж, като максималното тегло трябва да бъде до 5 кг. Ограничението в размерите на ръчния бага е както следва: максимални размери 55X40X20 см.

Превоз на багаж за багажното отделение по полетите на авиокомпания ALK
Разрешения безплатен багаж за регистриране с авиокомпания ALK (VBB) е 15 кг. Превозването на детски колички и детски седалки е безплатно, като те трябва да бъдат добре опаковани и снабдени с етикет в багажните отделения на самолета.

 

Резервация на самолетен билет на авиокомпания ALK Airlines
Резервация на самолетен билет на авиокомпания ALK Airlines