Авиокомпания BH AIR Авиокомпания BH Air (Балкан Холидейс) е чартърна авиокомпания, основана през 2001г.  Започва дейността си през януари 2002г. с полети от София до Великобритания. Собственост е на Balkan Holidays International и има над 250 служители, от които над 40 пилота и над 100 кабинен състав.

Главна база на авиокомпанията е летище София, но през летния сезон се изпълняват полети от Бургас и Варна до множество летища в Европа - основно до Великобритания, Холандия, Белгия, Дания, Италия,  Швеция, Норвегия, Швейцария и др.

Една от стратегическите стъпки в развитието на авиокомпанията е подписването през 2005 г. на двугодишен договор за мокър лизинг с Virgin Airways, което доведе до създаването на нова авиокомпания в Африка - Virgin Nigeria. Същият проект по-късно бе осъществен и в Шри Ланка за стартирането на нов национален превозвач Mihin Lanka Airways. От 2012 г. BH Air има лизинговани самолети в Eritrean Airlines и националния превозвач на Мианмар – MAI. Освен това авиокомпанията отдава самолети на лизинг на много други европейски авиокомпании.

Към момента флота на BH Air се състои от 4 самолета А320  и  1 А319  с двигатели CFM/IAE.  Авиокомпанията разполага и с два бизнес самолета Gulfstream G200 и Gulfstream G550  за осъществяване на VIP полети.

В авиокомпанията работи изключилно мотивиран екип от професионалисти. Основното ядро но фирмата е от създаването и през 2001.

Превоз на багаж с авиокомпания BH Air (Балкан Холидейс)

Превоз на ръчен багаж
На борда на самолета може да в един брой ръчен багаж с максимални размери 60х40х30 см и теглото до 7 кг.

Превоз на регистриран багаж

При пътуване със самолет на авиокомпания BH Air, всички пасажери с изключение на бебетата, имат право да превозват безплатно 1 брой регистриран багаж до 20 кг. Свръхбагажът се заплаща по 5 евро на всеки килограм, като максимума на допустимото тегло на един куфар може да бъде до 30 кг.


Резервация на самолетен билет на авиокомпания Balkan Holidays
Резервация на самолетен билет на авиокомпания BALKAN HOLIDAYS