Авиокомпания CORENDON
Авиокомпания CORENDON

 Авиокомпания Корендон (Corendon Airlines) е холандска нискотарифна авиокомпания, специализирана в полети между Холандия и Турция, но също така предлага и полети до различни дестинации. Corendon е основана през 2004г., като основната база се намира на летището в Амстердам, а първият полет на авиокомпанията от Истанбул до Амстерда през 2005г.

Авиопревозвача се развива бързо поради нарастване на броя на пътниците. Това кара авиокомпания Корендон  да инвестира в допълнително закупуване на съвременни самолети още в годината на основаването и.

Авиокомпания Corendon разполага с модерен флот, с общо 14 машини на Boeing 737 серията New Generation. Corendon Airlines има основателна причина да се нарича "Оператор на Boeing-737", тъй като флота се състои само от традиционната серия Boeing. Сегашния флот на Corendon Airlines & Corendon Dutch Airlines включва общо 14 самолета, от които 13 са Boeing 737-800 от ново поколение със 189 места всеки, а 14-та машината е по-малък Boeing 737-300 със 148 места.

През 2011г. е даден старта на Холандското дъщерното дружество Corendon Dutch Airlines, основно насочено към нови дестинации в Европа, Северна Африка и Средиземноморието. От този момент нататък, Corendon Dutch Airlines поема мисията на доставчик на евтини полети и предлагане на почивки на туристите от Холандия и Белгия за дестинациите мечта в Испания, Гърция, България, Македония, Египет и Израел и още много други. Днес Corendon Airlines и Corendon Dutch Airlines летят до общо повече от 190 дестинации в 43 страни от Исландия до Централна Азия.

Безопасността е основен приоритет в Corendon Airlines. Като всяка авиокомпания, и те имат своя собствена технология, логистика и поддръжка. Освен това, Corendon Airlines има допълнителна технология и център за поддръжка на летищата в Amsterdam Schiphol и Анталия.

От голямо значение за авиокомпания Corendon Airlines е напълно удовлетворените пътници. Управлението на качеството на авиокомпанията работи в насока, за да се гарантира, че всички полети са удобни и безопасни и предлагат най-доброто качество на обслужване. Това е довело до услугите на Corendon Airlines във всички съответни области да бъдат признати и сертифицирани от международни организации и органи.

Авиокомпания Corendon изпълнява през летния сезон директни чартърни полети от Бургас до Амстердам, а през зимния период директни чартърни полети от Пловдив до Амстердам

Ръчен багаж - тегло: 5 kg, размери: 50x40x20 cm
Чекиран багаж -    тегло: 20 kg

Резервация на самолетен билет на авиокомпания CORENDON
Резервация на самолетен билет на авиокомпания CORENDON