Самолетен билет + билет за влак (Zug zum Flug)


Запознайте се с условията за издаване на чартърен самолетен билет, включващ билет за влак или така нареченият Zug zum Flug.

В цената на някои чартърни самолетни билети - еднопосочни и двупосочни от и до Германия е включен и билет за влак. Билетът за влак е валиден за цяла Германия за железопътен транспорт във 2-ра класа. Независимо от летището, дестинацията на пътуване може да бъде всяка ж.п. гара в Германия.

Информиране за добавяне на билет за влак
Ако резервирате полет чрез нашата онлайн платформа за чартърни самолетни билети от и до Германия и желаете да Ви бъде издаден и билет за влак, моля да ни информирате на е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Издаване на билет за влак
Процедурата по издаване на билета за влак отнема няколко часа. Билетът за влак е електронен и ще Ви го изпратим на посоченият от Вас контактен е-мейл, заедно с електронния самолетен билет. Билетите за влак на този етап можем да издаваме само в делнични дни! В случай, че не желаете да ползвате билет за влак, това няма да намали цената на съответния самолетен билет.

Условия за ползване на билета за влак:    
Билетът е валиден за пътуване с влак до / от летището за международен полет. За пътуването до летището билетът е валиден в деня на пътуването както и 1 ден преди него; при обратният полет билетът е валиден в деня на заминаване и 1 ден след него. При двупосочен полет може да има максимум дванадесет месеца между полетите. Влаковият билет е валиден само придружен от международен самолетен билет или потвърждение за пътуване (на хартиен или електронен носител). 

Валидност на билета за влак
Тези Билети са валидни за линиите на Немски железници Deutsche Bahn AG във всички редовни влакове по разписание на DB – включително ICE, EC / IC. Билетите не са валидни във влаковете за туристи с автомобили (Autozüge), във влак Талис (Thalys) както и в извънредните влакове (Sonderzüge). Когато използвате нощният влак CityNightLine и друг нощен транспорт, местата на седалките, кушетките и спалните вагони се резервират срещу допълнително заплащане. За отпътувания от летище Залцбург са включени пътуванията с Deutsche Bahn AG до централна гара Залцбург.. При излитане от летище Базел "Basel-EuroAirport" са включени железопътната линия Basel BAD - Basel SBB и автобусна линия 50 от Basel SBB.    

За полети от други чуждестранни летища този билет не важи, дори и за вътрешен маршрут в Германия до границата.    

За пътници, които не живеят в Германия, този билет важи само за маршрутната мрежа на Deutsche Bahn AG от / до немската гранична гара.    

Валиден за всички видове транспорт в рамките на съответните транспортни обединения: VBB, GVH, HVV, MDV, MVV, RMV, VVS, VGM / VRL, VBN, VGN, VRR, VRS и VVO в деня преди и след полета придружен от документ за полета и документ за самоличност.    

Процедура след като получите билета за влак
- Моля разпечатайте този билет във формат А4.
- Билетът е валиден само придружен от документ за полета и лична карта / паспорт.
- Важи само във вагони втора класа
- Този билет е непрехвърляем и без възстановяване на себестойността.