Авиокомпания TRANSAERO Авиокомпания Трансаеро е първата частна авиокомпания в историята на Русия. От самото си начало тя е създадена на нова основа, попивайки най-доброто от световната авиация. Рожденния ден на авиокомапния Трансаеро е 5.11.1991г. Тогава на нает самолет, но вече под свой собствен код „UN”, и е бил извършен първия полет – чартърен полет по маршрута Москва - Тел-Авив – Москва.

През 1992г. авиокомпанията придобива първия си собствен самолет Ил-86. Трансаеро създава продукт, качеството на който е истински пробив в бъдещето, оказващ съществено влияние на развитието на въздушния транспорт в Русия и СНГ. Компанията първа в Русия е оборудвала своя въздушен парк със съвременни самолети чуждо производство, почва да обслужва пътниците по вътрешни полети по международен стандарт (в това число въвежда за тях бизнес класа).

Авиационния флот на Трансаеро се състои от съвременни самолети от различни типове и марки (Ту-214, Boeing 737-800/300/400/500, Boeing 767-200/300, Boeing 747-200/300/400). Седалището на авиокомпанията се намира на московските летища Шереметиево и Домодедово.

Маршрутната мрежа на авиокомпанията обхваща много страни от близо и далеч в чужбина: Чехия, Австрия, Великобритания, Испания, Германия, Франция, Люксембург, Израел, Тайланд, Канада, Узбекистан, Казахстан, Белорусия, Украина и България. Също така самолетите на Трансаеро извършват и вътрешни полети.

На борда на Boeing 777 и Boeing 747 на авиокомпанията Трансаеро действа 4 класна система на обслужване: Империал, Бизнес класа, Туристическа и Икономична класа. Авиокомпанията е сертифицирана по изискванията за качество на ISO 9001:2008 и има международен сертификат за сигурност IOSA.
Пилотите на Трансаеро са обучени в компании като "Боинг", United Airlines, American Airlines, British Airways, стюардите - в Air France, British Airways, Finnair, KLM, а през 1994 г. стартира собствен център за обучение с уникална техника за подготовка и обучение на пилоти. 


Резервация на самолетен билет на авиокомпания TRANSAERO
Резервация на самолетен билет на авиокомпания TRANSAERO