Wizz Air (Уиз Еър) е унгарска нискотарифна авиокомпания. Пълното име е Wizz Air Hungary Airlines Ltd. Авиопревозвача е с основна база летище Ференц Лист в унгарската столица Будапеща (BUD). Авиокомпанията е създадена през септември 2003 г., като първия полет извършва на 19 май 2004г. Нискобюджетната авиокомпания има най-голямата флотилия от всички унгарски авиокомпании. Тя разполага с 109 самолета от семйството на Airbus. Основно самолетите са Airbus A320-200, също така има и самолети от тип Airbus A321-200, като през ноември 2015 вече включва и самолети A321ceo, а до края на 2018 вече нарояват 20. Самите самолети са с много добра (над средната) сигурност. Машините се поддържат от техниците на Lufthansa Technik, които са лидер в техническата поддръжка в авиацията.

Офертите за нискотарифни самолетни билети на авиокомпания Уиз Еър (Wizz Air) са много привлекатекни и привличат все повече пасажери. Това се дължи на специално подбраните летища, от които пътува авиокомпанията. Самолетите на авиокомпания Wizz Air кацат предимно на по-малките европейски летища (с по-ниски такси за обслужване). Най-голямата база на Wizz Air след основната в Будапеща е летището в Катовице, Полша. Wizz Air group се състои от две авиокомпании – Wizz Air Унгария и Wizz Air Украйна, като кодовете за полети с тях са съответно W6 и WU. Авиокомпанията предлага самолетни билети за над 600 направления в Европа, като са разпределени в 25 главни бази:

Унгария: Будапеща (BUD)
Австрия: Виена (VIE)
Босна и Херцеговина: Тузла (TZL)
България: София (SOF), Варна (VAR), Бургас (BOJ)
Грузия: Кутаиси (KUT)
Латвия:  Рига (RIX)
Литва: Вилнюс (VNO)
Македония: Скопие (SKP)
Молдова: Кишинев (KIV)
Полша: Варшава (WAW), Катовице (KTW), Вроцлав (WRO), Познан (POZ) и Гданск (GDN)
Румъния: Букурещ (OTP), Клуж Напока (CLJ), Тимишоара (TSR), Яш (IAS), Крайова (CRA), Сибиу (SBZ)
Сърбия: Белград (BEG)
Обединеното кралство: Лондон Лутън (LTN)
Украйна: Киев Жуляни (IEV)

Извън Европа има полети от/до три дестинации в Азия:
Тел Авив (Израел)
Кутаиси (Грузия)
и сезонни полети до Анталия.

В самолетите на Wizz Air всички пътници пътуват само в един салон - икономична класа. В цената на самолетния билет не е включена храна и напитки, но срещу заплащане може да си закупите по време на полета. Срещу допълнително заплащане можете да си запазите седалка, която е с по-голямо пространство за краката  или да ползвате услугата за качване с предимство на борда.


Резервация на самолетен билет на авиокомпания Wizzair