Как става заплащането на чартърен самолетен билет?

Заплащането на чартърния самолетен билет е строго индивидуално за съответната авиокомпания. Има три основни вида чартърни авиокомпании:

1. Чартърни авиокомпании, предлагащи "горещи седалки" , това са местата в последната минута (last minute).
Чартърните авиокомпании, предлагащи места в последната минута (last minute) изискват веднага заплащане по банков път. Моля да следвате инструкциите за заплащане.

Когато сте в банката и е дошъл Вашия ред на касата, преди да внесете сумата по банковата ни сметка, моля да се свържете с нас на телефона за контакт за да потвърдим цената на самолетния билет. В случай, че има все още свободни места и цената не се е променила, тогава може да внесете сумата. Отразяването на преведената сума по нашата банкова сметка става моментално. В този случай запазването на чартърния самолетен билет става, след получаването на сумата.

Ако местата се се изчерпали ние ще Ви информираме за това и няма да внасяте нищо. Цените при чартърните полети са много динамични. Ако цената се е променила в краткия период от заявката Ви до момента на отиването до банковия клон, ние ще се свържем с Вас на оставения мобилен телефон за контакт за да Ви уведомим за тази промяна.

2. Чартърни авиокомпании, на които цените са фиксирани и не се променят, а само им се изчерпват местата.
Тук се повтаря същия сценарий както при "горещите седалки" last minute. Тук няма опасност от повишаване на цената, но пък съществува риск да свършат местата. Отново се изисква заплащане веднага по банков път.

3. Чартърни авиокомпании, предлагащи места, които могат да бъдат запазени до края на работния ден.
Тук вече клиентите разполагат с повече време (в рамките на работния ден от 09:00 до 17:00) т.е. не е необходимо да се "бяга" до банката за да се заплати чартърния самолетен билет.

 

И в трите случая заплащането става по банков път в лева, като банковият превод трябва да се извърши във всеки от клоновете на РАЙФАЙЗЕН БАНК или в БАНКА ДСК в България, за да може този превод да се отрази по нашата банкова сметка, веднага след извършването му. Данните които ще са Ви необходими за банката са:

Получател: АВИОТРАВЕЛ EООД

РАЙФАЙЗЕНБАНК IBAN: BG49RZBB91551064305209 - сметка в лева

БАНКА ДСК IBAN: BG33STSA93000021663379 - сметка в лева

За основание на плащане попълнете: Номера на резервацията + Фамилното име на латиница на първият пътник от резервацията

Заплащане на чартърен самолетен билет по банков път
Заплащане на чартърен самолетен билет по банков път